Book of the month // Kniha měsíce

9:55 odp.

Česká verze (For English scroll down)
Ahoj všichni!

V poslední době jsem na doporučení přečetla knihu VŠECHNY MALÉ ZÁZRAKY od Jennifer Niven. Chtěla jsem vám tedy stručně říct o čem to je a vlastně dát takovou malou recenzi, jak se mi to líbilo, četlo apod.

Kniha má hlavního hrdinu a hrdinku. Krátce Vám je představím.


  • Theodore Finch je mladý kluk, trpí bipolární poruchou, je fascinován smrtí, každý den přemýšlí nad způsoby, jak by se zabil, ale pokaždé ho něco dobrého zastaví.
  • Violet Markey chodí na stejnou školu jako Finch, je populární, ale od té doby, co jí zemřela sestra při autonehodě skoro nežije a všeho se bojí. Ráda píše a těší se, až z toho města odejde.

Dohromady je svede den, kdy se potkají na římse školní zvonice. Oba chtěli vědět, jaké by to bylo skočit. Dále se dají dohromady při školním projektu, jehož cílem je objevovat krásy Indiany.

Navštěvují spolu různá místa, až Theodore zjistí, že jen s Violet může být sám sebou a až Violet zjistí, že díky Theodorovi zase žije. Jak to skončí, to Vám tu psát nebudu, protože byste přišli o to nejdůležitější z knížky. 


Knihu jsem četla v angličtině. Četla se mi hrozně lehce a je to kniha, která je během pár dní přečtená. Když se do ní začtete, už nechcete přestat. 

Musím přiznat, že jsem u této knihy hrozně brečela. Najednou to bylo hrozně smutný, ale zároveň krásný.

Otevřela mi oči vůči mentálním poruchám, jako je právě ta bipolární, co má Theodore. Zase mi ukázala, že nejmenší slova bolí nejvíc, a že musíme přemýšlet, než něco řekneme.

Ráda bych Vám tuto knihu doporučila, protože věřím, že kdokoliv četl Papírová města (J. Green), Hvězdy nám nepřály (J. Green), Ten kdo stojí v koutě (Stephen Chbosky), nebo Hledání Aljašky (J. Green), tomu se bude líbit i tato kniha. 

Je to vcelku nová knížka, ale film určitě jednou bude. Je potvrzené, že Violet by měla hrát Elle Fanning. 

Když sjedete až dolů, tak tam jsou citáty z knihy;)

Četli jste už tuhle knihu, nebo se chystáte? Máte nějakou oblíbenou? 

Hezký zbytek úterý,

xx


Hello everyone!

Lately I read a book that was recommended to me, ALL THE BRIGHT PLACES by Jennifer Niven. I wanted to tell you shortly what is the book about and actually give you a little review on how I liked it and how was the reading etc.

Quote of the book
The book has a leading male character and female character. I will introduce them shortly.

  • Theodore Finch is a young boy suffering by bipolar disease, is fascinated by death and he constantly thinks of ways he might kill himself. But each time, something good stops him. 
  • Violet Markey goes to the same school as Finch, she is popular, but since her sister died in a car accident, Violet stopped living. She likes to write and looks forward to leaving that town.
They first talk to each other when they meet on the ledge of the bell tower at school. They both want to know, how would it feel, to jump. Next they work together on a school project to discover the “natural wonders” of their state. They are visiting pretty places together. Theodore finds out that he can be himself only with Violet, and Violet finds out that thanks to Theodore, she lives again. I won't tell how does it end, because you would miss the most important part of the book.

I read the book in English. It was so easy to read it and it is that kind of a book that is read after a few days. When you really get into the story, you don't want to stop. 

I have to admit that I cried really hard because of this book. It gets so sad but at the same time it is beautiful.


It has opened my eyes to mental illnesses like the bipolar one what Theodore has. It showed me again that the smallest words hurt the most and that we have to think before saying anything. 

I would like to recommend this book to you, because I believe, that anyone who read Paper Towns (J. Green), The Fault In Our Stars (J. Green), The Perks Of Being A Wallflower (Stephen Chbosky) or Looking For Alaska (J. Green), will also love this book.

It is actually a new book, but the film will be made. It is confirmed, that the leding role of Violet will be played by Elle Fanning.

Have you read this book or are you up to? Do you have any favorite one?

Have a lovely rest of this Tuesday,

xx

QUOTES








You Might Also Like

3 komentářů

  1. tusim, že Zoella ju niekde spominala tiez a ked hovoris, ze ak sa mi pacila JGreen bude aj toto, niet nad cim rozmyslat :)

    pozyvam na giveaway o serum na rast rias: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/09/gigalash-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. ty jo, když jsem začala číst tenhle článek, říkala jsem si, že to bude trochu psycho kniha :D ale ráda si ji přečtu, fakt :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Dámské doplňky
    Dámské doplňky
    Dámské doplňky od MOHITO
    Kabelky, deštníky, boty, sluneční brýle, peněženky, sponky, gumičky do vlasů a mnoho dalších dámských doplňků najdete v MOHITO. Různé barvy a styly doplňků vám umožní vybrat si dokonalé produkty, které budou odpovídat vašemu stylu. Ať už jste příznivcem minimalismu, nebo naopak, máme pro vás módní a ženské doplňky, které si zamilujete!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥

Lívance Jamieho Olivera po americku

Kdo by neměl rád lívance? Dají se udělat na nespočet způsobů, s borůvkami, jahodami, banánem, čokoládou, javorovým sirupem, nebo třeba na...